Projects

The Hub @ Peachtree Center

Glass Fin Specialty Overhead Enclosure | Atlanta, Georgia

Overview

Peachtree Center’s redesigned plaza and new glass overhead enclosure, now termed “The Hub”, is located in the heart of Atlanta’s downtown business district. Originally designed by John Portman in the 1960s, Banyan Street Capital enlisted The Beck Group in 2017 to transform the retail center and outdoor courtyard into a reimagined, vibrant civic space that engages visitors and pedestrians alike. The center was recently added to the Georgia Register of Historical Places.

The modernization of The Hub, aptly named for its pivotal role in the revitalization of Altanta’s downtown center, features a show-stopping glass overhead enclosure- a structure that encloses the staircase and connects directly to the restaurants and retail shops below. Transparent and inviting, the use of structural glass aligns with a visionary new model to enliven urban spaces. Using Sentech’s VetraFin G-Series System combined with our Specialty Glazing solutions, the specialty all-glass overhead enclosure is fully self-supporting to maximize transparency, with the custom stainless steel hardware allowing the glass fins to tilt at the same angle as the roof. Transparent, inviting and elegant, the structure lifts the space with generous natural light and unobstructed views of the plaza and surrounding structures.

Awards:
Winner, 2020 Design-Build Institute of America (DBIA) National Award of Merit: Rehab/Renovation/Restoration

 

Credits

Architect: The Beck Group
Glazing Contractor: W.S. Nielsen
GC: The Beck Group
Photo Credit: Jonathan Hillyer